Menu restaurant Au Gourmand Ieper

Bij Au Gourmand werken we enkel met dagverse en seizoensgebonden ingrediënten. Om deze reden hebben we een beperkte vaste kaart, aangevuld met suggesties van het moment.

Heeft u vragen in verband met allergenen? Onze medewerkers zullen u graag de nodige info geven.

Aperitief

Aperitief Maison - € 9.00

Op basis van gin

Kirr witte wijn - € 8.00

Picon - € 8.50

De echte Picon met witte wijn, een huisrecept van Au Gourmand. Ook verkrijgbaar in flessen... 

Kirr Royal (Cava flesje 20cl) - € 13.00

Cava (flesje 20cl) - € 12.00

Martini wit/rood - € 8.00

Porto wit/rood - € 7.00

Sherry (droog) - € 7.00

Pineau de charentes - € 7.00

Campari natuur - € 8.00

Gin Tonic (fever tree Indian) - € 15.00

Vodka - € 8.00

Bacardi - € 8.00

Whisky - € 8.00

Ricard - € 8.00

Supplement fruitsap - € 3.50

In de prijs van onze aperitieven is een hapje v/h huis inbegrepen.

Sangria met vers fruit (quint) - € 12.00

Aperitiefhapjes

Tapasplank (keuze v/d Chef, warm en koud) - € 25.00

Warme frituurhapjes 15 stuks - € 15.00

Portie huisbereide paté, mosterd, brood - € 15.00

Kabeljauw Kibbeling met tartaar - € 15.00

Huiswijn

Fles huiswijn wit Piat d'or Chardonnay - € 25.00

Huiswijn Rosé - € 25.00

Fles huiswijn rood Piat d'or Merlot - € 25.00

Glas Huiswijn wit/rood/rosé - € 6.00

Wijn per fles

Rode Franse wijnen

Grenache Noir 2016 Domaine Galhaud - € 32.00

Heldere, zachte, complexe passé-partout wijn met neus van cassis en specerijen.

Past perfect met de mediterrane keuken, grillades en lamsvlees.

Ladoix 2015 Domaine Jacob - Bourgogne - € 69.00

Fruitige Cotes De Beaune van de befaamde Cortonheuvel, complex boeket van frambozen en gekonfijte kersen. (Er is ook een schitterende witte variant van deze wijn.)

Past met carpaccio, klein wild, stoofschotels en zachte kazen.

Nuits Saint Georges “Aux Saint Julien” 2015 Domaine Dufouleur - Bourgogne - € 79.00

Krachtige en complexe Cotes de Nuits met aroma’s van kers, cassis, truffel en kruiden.

Past met gemarineerd/rood vlees en licht gekruide gerechten.

Chateau Saint Genès 2018 Janoueix - Bordeaux - € 39.00

Bordeaux Castillon van groot viticulteur, vol fruit met de afdronk van een grote wijn.

Ideale passe partout wijn met alle vleesgerechten en kazen.

Chateau Bardins 2010 (Graves Pessac-Léognan) - Bordeaux - € 67.00

Evenwichtige en zachte tannines in harmonie met rood fruit.

Perfect met alle vlees : geroosterd, gestoofd of gegrild !

Chateau Clos Brun Mazeyres 2009 (Pomerol) - Bordeaux - € 75.00

Topklasse. Volle, krachtige wijn, perfecte begeleider van rood vlees, wild en kazen.

Tradition Du Marquis 2017 Saint Estèphe - € 44.00

Witte Franse wijnen

Bourgogne Chardonnay “Tastevinage 2016 Cave de Lugny - € 42.00

Briljante kleur, Volle smaak met subtiele afdronk.

Ideale aperitiefwijn, past met escargots, kikkerbillen, gevogelte en romige kazen

Rully 1er Cru Lafosse 2015 sec Domaine Belleville - € 67.00

Top in zijn appelatie van mooiste jaar ooit voor deze wijn, past met gegrilde vis en coquilles.

Mercurey 2015 sec Domaine Belleville - € 59.00

Cotes Chalonaise met aroma’s van vers fruit en bloemen, fris, rond en vettig met kruidige toetsen en lange, elegante afdronk.

Past met garnalen en gambas, warme vis en harde kazen.

Chablis 1er Cru Mont De Milieu 2015 sec Domaine Bessan - € 59.00

Bourgogne met complexe aroma’s van witte bloemen en citrusvruchten, elegant en evenwichtig.

Past met zeevruchten, vis en gevogelte.

Ladoix 2015 sec Domaine Jacob - € 69.00

Cotes De Beaune van de befaamde Cortonheuvel, prachtige goudgele kleur, complexe elegantie met zuivere toetsen van wit fruit, vettig met vleugje mineraliteit, topklasse met lange, delicieuse afdronk. (Er is ook een schitterende rode variant van deze wijn).

Past met vis in botersaus, schaal en schelpdieren en geaderde kazen.

Macon-Lugny Coeur des Charmes 2015 sec Cave de Lugny - € 49.00

Het vlaggenschip van de productie van Cave de Lugny en trots van de wijnbouwers. Intense, expressieve, soepele wijn met goudgele kleur.

Past met vis en schaaldieren, vispannetjes, wit vlees en romige kazen.

Pouilly-Vinzelles Bourgogne 2018 - € 46.00

Bieren

Pils - € 2.80

Kriek Max - € 3.50

Hommelbier (poperinge) - € 3.50

Queue de charrue Blond 6.6° - € 4.50

Queue de charrue Tripel 9° - € 4.90

Queue de charrue tripel oaked 8.3° - € 4.90

Duvel - € 5.20

Sint Bernardus Tripel 8° - € 5.20

Sint Bernardus Pater dubbel 6° - € 5.20

Sint Bernardus prior 8° - € 5.20

Sint Bernardus Pater 12 10° - € 5.60

Westmalle Tripel 9.5° - € 5.20

Ook wel de moeder van de tripels genoemd!!

Westmalle dubbel 7° - € 5.20

Omer (blond) 8° - € 5.20

Jupiler 0/0 - € 2.80

Alcohol vrij

Hoegaarden wit - € 3.50

Rodenbach - € 3.50

Carlsberg 0/0 - € 3.50

Frisdranken en waters

1/2l Plat water - € 4.90

1/2 Spuitwater - € 4.90

1l Plat water - € 8.50

1l Spuitwater - € 8.50

Coca Cola - € 3.00

Coca Cola Zero - € 3.00

Schweppes - € 3.50

Ice tea Lipton - € 3.50

Tonissteiner Orange/Citroen - € 3.50

Fruitsap - € 3.50

Looza Ace - € 3.50

Spuitwater - € 3.00

Platwater - € 3.00

Voorgerechten

Carpaccio van Holsteiner rund - € 19.00

Mergpijp - € 16.00

Wijngaardslakken in lookboter - € 15.00

Grijze garnaal kroket 2 st - € 22.00

Artisanaal bereidde kaaskroket 2 st - € 18.00

Vitello Tonnato - € 19.00

Hoofdgerechten vlees

Carpaccio Holsteiner - € 27.00

Paardenfilet (specialiteit v/h huis) - € 32.00

Specialiteit van het huis

Cote à l'os (2 pers) - € 72.00

Rundsvlees van lokale boerderijen Vlamertinge of Lo Reninge

Steak(Filet Mignon) - € 29.00

Super zacht steak ook wel ezeltje genoemd komt uit de heup, mals en zeer smaakvol.

Rib eye Premium grass-fed Black Angus - € 46.00

Gras gevoederde Black Angus, Rib eye zeer mooi gemarmerd Zeer Smaakvol.

Word in eigen keuken versneden.

Vitello Tonnato - € 26.00

EXTRA

Pepersaus + € 3.00
Champignonroomsuas + € 3.00
Lookboter + € 3.00
 

Varkenstong in Madeira(supermals) - € 25.00

Varkenswangen traag gegaard - € 25.00

Konijn met pruimen - € 28.00

Lamsfilet Grass. fed. Topkwaliteit!!! - € 32.00

Hoofdgerechten vis

Vispan Au Gourmand (dagverse vis/schaaldieren saus/prei) - € 29.50

Grijze garnaal kroket 3 st - € 28.00

Reuze gamba in look - € 32.00

Dessert

Chocolade mousse - € 9.00

Creme Brulee - € 9.00

Kinderijsje - € 6.00

Dame blanche - € 9.00

Parfait advocaat - € 9.50

Digestief

Amaretto - € 8.50

Cognac - € 8.50

Armagnac - € 8.50

Whiskey - € 8.50

Calvados - € 8.50

Cointreau - € 8.50

Baileys - € 8.50

Grand Marnier - € 8.50

Poire Williams - € 8.50

Oude advocaat - € 8.50

Sherry Moscatel Ambrosia 15 years old - € 12.00

Warme dranken

Koffie espresso - € 3.80

Cappuccino - € 4.50

Potje Thee naar keuze - € 4.00

Koffie au gourmand - € 9.50

Met oude advocaat

Irish Koffie - € 9.50

Normandische koffie (calvados) - € 9.50

Italiaanse koffie (amaretto) - € 9.50

Openingsuren Au Gourmand

Restaurant Au Gourmand in Ieper is open op


  • maandagmiddag vanaf 12u
  • vrijdagmiddag vanaf 12u
  • vrijdagavond vanaf 18u
  • zaterdagavond vanaf 18u
  • zondagmiddag vanaf 12u
  • Op andere dagen openen we graag het restaurant voor vergaderingen, rouwmaaltijden, privéfeestjes of andere gelegenheden. Wil je in het weekend het restaurant ook privé afhuren? Dit kan vanaf 20 personen. Uitegbreide mogelijkheden qua menu.

Reserveren kan enkel telefonisch 0473/667725 of via mail info@augourmand.be

Restaurant Au Gourmand IeperRestaurant Au Gourmand IeperRestaurant Au Gourmand Ieper

Restaurant Au Gourmand Ieper

Ons restaurant is gelegen aan de rand van Ieper, op een boogscheut van het mooie Heuvelland.

Omdat we rustig gelegen zijn is er steeds voldoende parkeerplaats voor het restaurant. Achter het restaurant is een verzorgd terras.

Restaurant Au Gourmand, Rijselseweg 43, Ieper.

Tel: 0473/667725

info@augourmand.be

BV KUYPERS EN ZONEN - Rijselsepoort 30 - 8900 Ieper - BTW BE 0797 298 923